Børn fortæller eventyr

Fortæl mig en historie 🙂

Jeg har skrevet og fortalt eventyr og historier siden den 1. april 2020, og mange tusinde børn har lyttet til dem. Det er jeg vildt glad for!

 

Jeg er også kommet til at tænke – og det er noget farligt noget, for det ender mange gange lidt mærkeligt. Men det jeg har tænkt på er, at jeg godt kunne tænke mig at høre børn fortælle deres helt egne eventyr, som de helt selv har fundet på.

 

Man kan fortælle om lige hvad man vil, og sende det til mig. Så vil jeg tage det med i nogle af mine egne eventyr, sådan at det først er barnets eventyr der bliver spillet, og derefter mit eget.

 

Her på siden kan du se hvordan du gør, sådan rent praktisk. Det er slet ikke svært, og man behøver altså ikke at have et helt studie, som mit. En mobiltelefon er nok 🙂

Mange eventyrlige hilsner

Det gør du ...

Du skal bruge:

En mobiltelefon eller en tablet der kan optage lyd.

Dit eventyr:

Inden du begynder at optage, skal du finde ud af hvad dit eventyr skal handle om.

 

Derefter skriver du det ned, eller tegner nogle tegninger der kan hjælpe dig med at huske dit eventyr.

 

Dit eventyr må max. vare 5 minutter.

Indlæsning:

Nu skal du optage dig selv når du fortæller eventyret.

 

Sørg for at finde et sted at optage det, hvor der ikke er en hel masse støj der generer, og tal højt (uden at råbe), langsomt og tydeligt så alle kan høre hvad du siger 🙂

 

Hvis du laver fejl undervejs, holder du en lille pause, og prøver så igen. Du behøver ikke at begynde helt forfra, det er fint nok hvis du starter lidt før den fejl du laver, og så fortæller videre derfra.

 

Du må ikke redigere i det bagefter!

 

Det er lige meget om du kun optager lyd eller video. Det bestemmer du, men jeg bruger kun lyden.

Send eventyret:

Når du er færdig med dit eventyr, skal du sende det til mig. Det gør du ved at sende lyd- eller videofilen til mig på Messenger eller til lars@eventyrligefrikvarter.dk.

 

Sammen med dit eventyr skal du sende dit navn og hvor gammel du er. Det er også meget vigtigt at din mor eller far skriver til mig at jeg gerne må bruge dit eventyr.

Du må også gerne sende:

Jeg vil rigtig gerne bruge et billede af dig i podcasten og når jeg reklamerer for afsnittet på Facebook og Instagram. Du kan også lave en tegning der passer til dit eventyr, og sende den med.

 

Hvis du ikke har lyst til at sende et billede af dig selv, eller en tegning, er det også helt i orden – du bestemmer 🙂

 

Men hvis du sender et billede eller en tegning, er det vigtigt, at din mor og/eller far giver lov til at jeg må bruge billedet af dig, eller din tegning.

Et godt tip:

Jo mere tid du bruger på at lave dit eventyr inden du optager det, jo bedre bliver det.

 

Fortæl gerne eventyret højt for dig selv eller din mor eller far eller søskende eller marsvin. På den måde for du en fornemmelse af hvordan det kommer til at lyde, om der er ting i historien du skal være særligt opmærksom på og hvor lang tid det tager.

... og det gør jeg

Når jeg har modtaget dit eventyr, lytter jeg det igennem, for at sikre mig at alt er som det skal være. Hvis ikke, melder jeg tilbage og fortæller hvorfor.

 

Derefter redigerer jeg det. Det vil sige, at jeg klipper de fejl ud der måtte være, dæmper eventuel baggrundsstøj, og lægger Eventyrlige frikvarters kendingsmelodi i starten og slutningen af din historie.

 

Når dit eventyr er færdigt, laver jeg mit eget, klipper det hele sammen, og laver grafikken der skal høre til – og det er her jeg rigtig gerne vil kunne bruge et billede af dig, eller en tegning du har lavet.

 

Til sidst uploader jeg dit og mit eventyr, så de er klar til at blive sendt som podcast.

 

Når alt er klar, giver jeg dig besked om hvornår dit eventyr bliver sendt.

Til forældrene

Med mine eventyr vil jeg gerne lære børn at bruge deres fantasi. Det er bl.a. derfor der aldrig kommer video på eventyrene. Billederne skal dannes inde i hovedet på barnet, hvorved det får “ejerskab” over fortællingen, fordi barnet selv dannede billeder af de medvirkende, lokationer osv.

 

Jeg har skrevet lidt om tankerne bag Eventyrlige frikvarter her

 

Jeg håber du vil lade dit barn/dine børn lege med i fantasiens verden, og give dem mulighed for at få deres egen historie ud i verden.

 

Et billede af barnet vil være perfekt, men jeg har al mulig respekt og forståelse for, at det ikke er alle der ønsker at få billeder af deres børn offentliggjort.

 

En tegning som barnet laver, i relation til dets historie, er lige så godt.

 

Jeg vil gerne kreditere barnet for indsatsen, ved at nævne dets navn og alder. Om det kun skal være fornavnet og alderen, eller for- og efternavn og alder, bestemmer I. Men eventyr der indsendes uden min. fornavn og alder, vil ikke blive brugt.

 

Til sidst vil jeg, for god ordens skyld nævne, at jeg ikke tjener noget som helst på at lade dit barn medvirke. Jeg benytter således ikke lejligheden til at klemme flere reklamer ind i podcasten end der allerede er. Men der vil være reklamer før og efter udsendelsen – som der altid er. Det skyldes ikke at jeg elsker reklamer, tværtimod, men at de er et nødvendigt onde der er med til at finansiere hele projektet, der koster mere end pensionen rækker til 🙂

 

Jeg håber at du, og ikke mindst dit barn, har lyst til at lege med. Jeg er ret sikker på at det bliver rigtig sjovt 🙂

 

Skriv endelig til mig, hvis der er noget du er i tvivl om: lars@eventyrligefrikvarter.dk.